Skulle man prøve at leve uden møbler i huset?

By:

Nu stejler du måske over vores forslag, men før vi foreslår dig at kaste alle møbler i dit hjem figurativt ud af vinduerne, dørene med videre, hvad der end kan lade sig gøre, eller stikker ild til dem og smadrer dem i mindre stykker, så skal du huske, at en stor rejse begynder med små skridt.

Du tror måske ikke, at det er muligt at leve uden møbler i ens hjem, men du kan starte med at droppe nogle af møblerne og bemærke, hvor lidt du faktisk savner dem.

Måske tænker du, at det kun er fattige studerende og folk i u-lande, der lever spartansk på den her måde, fordi de ikke kan gøre andet, men der er også folkefærd i Østen, der lever i total harmoni med sig selv og hinanden, fordi de ikke skal forholde sig til sådan noget jordnært som møbler.

Afskaf nogle møbler til at starte med

Du har måske bemærket, at mange af de artikler, der beskriver køb af møbler, handler om indretning og designmøbler, såsom den her https://husblog.dk/ti-nye-moebler-til-dit-hus-designermoebler-naar-de-er-bedst/ 

Det er heldigvis også blevet moderne at købe møbler på genbrug eller lave dem selv, hvorfor man går mest op i det praktiske end æstetiske, men det er stadig bare møbler.

Vi vesterlændinge er så rædselsslagne for at bo spartansk, for det får os til at vende blikket indad og skulle forholde os til os selv, at vi kan bruge tiden på at indrette, anrette og ændre boligen.

Vi bruger al for mange penge på møbler, som vi egentlig ikke bruger, men de er populære, og vi vil gerne fylde vores hjem op med noget.

Så skifter vi dem ud, som sæsonen skifter, som flyder vi med strømmen uden at tænke over, hvorfor vi gør, som vi gør.

De penge skal jo bruges på noget, så vi ender med ikke at lære os selv at kende eller bruge pengene på noget mere fornuftigt.