Rydning af dødsbo skal gøres med ære og respekt

By:

Man kan godt lidt sammenligne rydning af dødsbo med en flytning, da man fjerner alle møbler og inventar i en bolig, som afdøde havde, og som der nu skal sælges videre til andre parter, bortskaffes eller noget andet.

Som regel kan man få et firma til at tage sig af alt indhold, så man slipper for at skulle forholde sig til hver enkelt genstand i denne svære tid, hvor minderne kan blusse op, som man beskæftiger sig med hver enkelt genstand.

Godt nok kunne man måske tjene en del penge på at sælge hver enkelt del for sig til et respektivt sted, der samlede på de ting eller som kendte værdien lidt bedre, hvilket kunne være praktisk, hvis afdøde har gæld, der skal betales.

Men det er lettere at overskue, når en enkelt part kan komme ud at tage sig af det for en.

Og det skal gøres med værdighed hver gang.

Hver rydning af et dødsbo er unik

For det er jo et personligt forhold for dig at skulle forholde dig til afdøde, men for dem, der rydder dødsboer, så er det jo noget, som de tit tager sig af, så der går jo rutine og arbejde i den.

Derfor kan man måske lidt glemme, at man har med nogle artefakter at gøre, som der har stor værdi og betydning for dem, som der står tilbage med dødsboet, fordi der er mange minder forbundet med de ting, men det er lettere at komme af dem hurtigst muligt, så man ikke skal forholde sig til de ting.

Så når man rydder et dødsbo, så skal man udvise respekt for de ting, som man har med at gøre, også selvom det kan være bøvlet, besværligt og svært at løfte.

Dette skal man især huske at gøre, når de efterladte måske er der imens.