Hvad koster en gulvafslibning egentlig?

By:

Vi har taget et kig på gulvafslibning og de priser, der følger i kølvandet på en sådan behandling for at få et overblik over, hvad det egentlig koster at sætte sit trægulv i stand. Svaret er mere kompliceret end som så.

Det er svært at danne sig et nøjagtigt overblik over prisniveauet for gulvafslibning på tværs af hele landet, og derfor valgte vi at tage udgangspunkt i gulvkanonen priser, fordi det netop er et landsdækkende firma. Og når man dækker hele landet, må man antage, at prisen er markedsanvisende på tværs af kommunegrænser og regioner.

Men hvordan er priser så? Jo, som tommelfingerregel kan du regne med ca. 100 kr. per kvadratmeter gulv, du skal have slebet. Men det er bare udgangspunktet. Har du en særligt krævende bolig med mange krummelurer, trapper, hjørner etc., så kan prisen være højere. Har du derimod mange boliger, der skal have gulvet slebet, så kvadratmeterne løber op i flere tusinder – ja, så kan prisen være billigere.

Gør dig selv en tjeneste…

… og indhent flere forskellige tilbud, hvis du er ude efter en pris på gulvafslibning. Én ting er, at du kender tommelfingerreglerne, men der er mange andre ting, der også spiller ind. Kan gulvene for eksempel alle sammen slibes på samme dag, eller skal gulvsliberen komme ad flere omgange? Hvilken efterbehandling ønsker du til brædderne, og skal denne også påføres ad flere omgange? 

Når du indhenter tilbud hos tre forskellige firmaer, sikrer du, at prisen er retvisende for den opgave, du skal have løst, og samtidig får du mulighed for at gå i dialog med den enkelte gulvsliber. På den måde kan du mære efter, om professionalismen er til stede, ligesom du kan se og høre, om det er muligt at få den rådgivning, du har brug for i forbindelse med eksempelvis valg af efterbehandling.

Posted in: Gulvslibning